Monday, November 9, 2015

Toinen jakso

Toinen jakso on mennyt sutjakkaan vikkelästi. Tässä jaksossa erityisen mukavaa on ollut hyvä motivaatio lukion matikkaan ja Eijan pitämät keittiötunnit. Syysloma oli myös kiva, kävin Kuopiossa ja Salamajärven kansallispuistossa. Tässä tällanen artsy kuva sieltä.

 Keittiötunnit oli kivoja, opin hygieniaosaamista käytännössä ja sain hygieniapassitestin läpi. Eija on mukava ja hyvä ope. Minusta on paljon kivempaa tehdä käytännössä juttuja kuin istua koneluokassa. Koko ryhmällä oli keittiötunneilla hyvä draivi päällä ja yhteistyö onnistui hyvin. Kuvassa mun ja Moonan tekemä omenapiirakka.
 Keskiviikkoisin Tea piti meille opastamista opettavan kurssia ja saimme itsekin opastaa kurssin lopuksi omaa ryhmää Jyväskylän keskustan alueella. Minä opastin Harjun alueen Hannan ja Astan kanssa. Kohteeni oli Neron portaat. Opin paljon faktaa portaista. Opastamisessa on tärkeintä kuuluva ääni ja itsensä esittely. Pitää myös muistaa kertoa alussa opastuksen pituus ja minne mennään. Tean tunneilla käytiin myös tutustumassa Keski-Suomen luontomuseoon Vesilinnassa. Meillä oli siellä ihan opaskin. Luontomuseossa opin että Harju ei ole oikeasti harju vaan reunamuodostuma.

 Kulttuurit kotona-tapahtuma oli myös tosi kiva vaikka sain sieltä suhteellisen ruman hennatatuoinnin. Kokeiltiin Hannan kanssa sumopainia, se oli metkaa. Jyräsin Hannan 2-1. Kulttuurit kotona-tapahtumassa kävin pikameikissä, jonka teki opiskelija. Sekin oli oikeen mukavaa. Siellä oli myös kiva syödä maistiaisia ja viedä maistiaisia pöytään. Oma lempparini maistiaisista oli venäläinen lihapiirakka. Thaimaalaiset naiset antoivat mulle hedelmäkarkkeja ja oli muutenkin tosi ilosia ja sympaattisia. :) Tapahtumassa opin tyrkyttämään palautelomakkeita ja asiakaspalveluasennetta. Kaiken kaikkiaan toinen jakso on ollut antoisa ja ryhmä ja opet on tullut tutuimmiksi.


Moikka.

No comments:

Post a Comment